Světlo, prostor a příroda.

Jak architekt proměnil úzký pozemek v moderní dřevostavbu snů.

Představte si domov, kde světlo, prostor a příroda hrají hlavní roli. Místo, kde každý detail odráží vaše potřeby a životní styl. Takový sen se stal skutečností pro naše klienty, kteří svěřili návrh svého nového domu do rukou zkušeného architekta.

Výzva projektu: Od zahrádky k vysněnému bydlení

Původní zahradní chatka na poměrně úzkém a svažitém pozemku ustoupila vysněnému domu. Vznikl tak domov plný světla. Naším cílem bylo maximálně využít každý centimetr a zajistit pohodlí obyvatel.

Architektonické řešení: Moderní dřevostavba v souladu s okolím

  • Nenápadný exteriér, velkolepý interiér: Moderní dřevostavba je z ulice velice nenápadná, zadní část domu je téměř skryta pod úroveň terénu.
  • Propojení s přírodou: Přední část domu je velkoryse prosklená a plynule navazuje na velkou terasu s krásným výhledem do zahrady.
  • Chytré využití terénu: Vypořádali jsme se s poměrně úzkým a svažitým pozemkem, který byl kdysi jen městskou zahrádkou.


Klíčové prvky designu

  • Velkorysé prosklení: Velké prosklené plochy nejsou jen estetickým prvkem, ale i zdrojem přirozeného světla, které vytváří pocit otevřenosti a svobody.
  • Prostorná terasa: Zahrada a na dům plynule navazující prostorná terasa se stává rozšířením obytného prostoru.
  • Moderní slunolam: Poskytuje příjemný stín v horkých letních dnech a přidává moderní architektonický prvek k celkovému vzhledu domu.
  • Mastková akumulační kamna: Výrazný designový prvek a zároveň solitér z přírodního kamene s nádhernou kresbou, který efektivně vytápí hlavní obytné prostory.



Proč svěřit návrh domu architektovi?

Důraz na detail a kvalitní materiály se projevuje v truhlářských prvcích, které dodávají interiéru jedinečný charakter. Interiér není jen doplněk, ale nedílná součást celkového návrhu domu. Každý detail je pečlivě promyšlen, aby harmonizoval s celkovou architekturou domu. Inspirovali jsme vás? Nechte si navrhnout svůj vysněný domov.




« 5 Důvodů, Proč Stavět S Námi. Všechny články Dům, který splývá s lesní zahradou. »