Dům, který splývá s lesní zahradou.

Objevte, jak může harmonické spojení moderní architektury a přírody vytvořit skutečný domov.

Věděli jste, že pokud byste se na plán Kerska podívali z výšky, vypadal by jako list kapradiny? Toto svérázné místo, které proslavil spisovatel Bohumil Hrabal postupně mění svojí tvář. Není to již dávno jen obyčejná chatová osada, ale turisty hojně navštěvované lesní městečko se zvláštním kouzlem. Mezi vzrostlými stromy Kerského lesa najdete nejen malé chatky, ale i architektonicky zajímavé domy a vilky, které zde byly postupně od roku 1934 vystavěny.

Bylo nám ctí zde zanechat stopu ve formě dřevostavby, který kombinuje inovativní prvky s promyšleným designem a nabízí vše, co si můžete přát pro komfortní a stylové bydlení. Nedávno jsme Kersko navštívili a po více jak 2 letech spokojeného užívání této dřevostavby vyzpovídali spokojenou paní majitelku. 




Původní starý a nevyhovující zděný dům nahradila moderní dřevostavba, která nejen respektuje ráz místní krajiny, ale díky individuálně navržené architektuře reflektuje potřeby všech členů domácnosti. Bez jakýchkoliv kompromisů.

Už jeho celodřevěná fasáda, tvar domu a sedlová střecha zapadá do staré zahrady připomínající les. Dům je doplněn o prostornou terasu, která využívá zastřešení přesahem střechy, což vytváří přirozené stínění pro HS portál. Tento detail zajišťuje příjemný stín během horkých letních dnů, aniž by bylo potřeba dalšího stínění. O další přirozené stínění oken se postaraly dřevěné lamely. Tyto lamely nejen skvěle vypadají, ale také efektivně regulují množství světla a tepla, které vstupuje do domu.

Kdo by nesnil o sedacím okně, kde může relaxovat s knihou nebo jen obdivovat výhled. Velké sedací okno v tomto domě vám to umožní. Nabízí útulný koutek, který spojuje interiér s exteriérem a zároveň poskytuje pohodlné místo k odpočinku. 

Každý pokoj v tomto domě je vybaven velkými francouzskými okny, která umožňují maximální průnik světla a přímý přístup na zahradu nebo terasu. Výjimečný charakter a pocit prostornosti dodává hlavní obytné místnosti otevřený prostor do krovu. Tato architektonická volba vytváří vzdušný a světlý prostor, který působí opravdu impozantně. 

Bonus na závěr je ve formě malé pracovny pod střechou. Ideální pro ty, kteří potřebují klidné místo pro práci nebo studium. Toto útulné zákoutí nabízí soukromí a inspirující prostředí, kde může pán domu nerušeně tvořit a pracovat. A nebo využít velkého střešního okna a v letních měsících pozorovat noční oblohu.



« Světlo, prostor a příroda. Všechny články Mastková akumulační kamna WAFF. »